Material från webbinarier om hållbara transporter

Nedan hittar ni länkar till det material som presenterades på webbinarierna om hållbara transporter som genomfördes under Europeiska trafikantveckan.

Cykel som alternativ till bilen

Drivmedel – vad finns för alternativ till bensin och diesel?

För information om kostnaden på elcyklarna som diskuterades i filmen så får ni en kort information här.

Priset för stadselcykeln i videon ligger kring 25000:-. Det går säkert att få bättre priser eller rabatter om man tittar runt i olika butiker och på nätet. El-cyklar med eldriften i mittpartiet är generellt dyrare, men enligt min åsikt får man mer för pengarna än om man väljer en elcykel med fram- eller bakmonterad eldrift. Provcykla innan du köper.

Priset för el-mountainbiken var ca 70 000:- i nypris. Man kan få en el-mountainbike för betydligt lägre priser om man letar runt på nätet och man kan köpa begagnade alternativ. Det som gör cykeln dyr är materialval och växelsystem samt extrautrustning och finesser på cykeln. Provcykla innan du köper.

Lådelcykeln kostar runt 25 000:- och det är samma som ovan. Titta runt och se om det finns rabatter eller kanske förra årets modell. Det kan löna sig. Provcykla olika alternativ innan du köper.

Den ihopfällbara el-cykeln kostar runt 14 000:-. Det finns många alternativ så välj en ihopfällbar elcykel som inte är för tung. Provcykla innan du köper.