Energi- och klimatrådgivningen bjuder på tre spännande webbinarier

Under Europeiska trafikantveckan bjuder vi på webbinarier för dig som vill veta mer om hur elbilar fungerar, vilka alternativa drivmedel till bensin och diesel som finns eller hur du ersätter bilen med cykel.

16 september – Cykeln som alternativ till bilen
Du får en presentation om olika cykeltyper, ex elcyklar och lastcyklar. Du får även höra på exempel hur man kan klara sig i vardagen utan bil och hur du kan ersätta bilen med en cykel.

17 september – Elbil – funkar det?
Intresset för elbilen fortsätter öka och frågorna är många. Är elbilen verkligen bra för miljön? Hur långt kan jag åka när det är kallt ute? Vilka elbilar finns det på marknaden? Vart kan jag ladda min elbil och hur bra funkar det i praktiken? Svaret på dessa frågor får du under webbinariet som görs tillsammans med experter från Högskolan i Gävle.

22 september – Drivmedel – vad finns för alternativ till bensin och diesel?
Vad finns det för alternativ till bensin och diesel och hur funkar det? Vi guidar dig bland fossilfria bränslen. Hur de fungerar och vart man kan tanka. Webbinariet genomförs i samarbete med experter från Högskolan i Gävle.

Alla webbinarier är mellan 18.30-19.30

Anmäl dig senast den 22/9 kl.12.00. Du får en länk via mail senast några timmar innan webbinariet startar. Anmälningslänken till alla tre webbinarier hittar du HÄR. Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta din lokala energi- och klimatrådgivare – Våra kontaktuppgifter hittar du under fliken Kontakter.