Vad gör energi- och klimatrådgivarna under 2017?

Vi energi- och klimatrådgivare i Hälsingland vill bli ännu bättre på att nå ut och sprida kunskap om en mer ekonomisk och miljövänlig energianvändning. För 2017 har vi fått en halv miljon extra från statens energimyndighet för att lyckas med detta.

Vi kommer att synas mer

Vi rådgivare kommer att synas mer ute och nu i dagarna kan man besöka oss på SM-veckan i Söderhamn. Förutom att besöka de större händelserna i Hälsingland, som SM-veckan eller Markna’n i Hudiksvall kommer vi även besöka flera av landskapets mindre samhällen. Energi- och klimatrådgivarna i Hälsingland

Ni kommer kunna hålla er uppdaterade på vår facebooksida och vår nya hemsida som vi delar med Gästrikarna. Ja en ny hemsida, får vi presentera: www.energiochklimat.se.

Vår nya hemsida kommer succesivt att fyllas med kunskapsfyllt material och redan idag kan du gå in och läsa om vad det finns för bidrag att söka för energiåtgärder. Självklart finns även kontaktuppgifter till oss. Vi ser vikten av att synas digitalt och under 2017 kommer ni att se mer av oss på bland annat helahalsingland.se och facebook utöver vår hemsida.

Under 2017 vill vi också träffa dig som tycker att du har en intressant uppvärmningslösning hemma, har en bra energilösning eller ett smart vardagsknep för att enkelt vara miljövänligare. Hör av dig till oss och vi kommer hem till dig, för vi vill se ditt hem, dina solceller eller din kombinations uppvärmning. Kanske har du kombinerat ny teknik med gammal i en hälsingegård?

Vi vill samla på oss verkliga exempel som vi kan skriva om och sprida för att ge andra inspiration och kunskap. Vi har också en tävling: ”Årets energispartips 2017”, där man deltar genom att skicka in sitt bästa energispartips.

Vi är gärna med som ”utställare” och visar upp el-bil, el-cykel och informerar om energi- och klimat om ni har kundträffar, bygdegårdsdag, spelmansstämma, årsmöte eller något annat kul. Kan vi så kommer vi. Kontakta din energi- och klimatrådgivare och se om det går att ordna.